sâmbătă, 12 martie 2011

ACEA excursie

Toate bune si frumoase...pana Domnul Profesor Gelu Susanu, a avut geniala idee de a merge in excursie...in Borsa. Incantati, am hotarat sa mergem (majoritatea) impreuna cu clasele X F, XI C si micutii de clasa VI. Autobuzul ne-a asteptat pe toti, joi, in fata Palatului. Forfota...toata lumea ardea de nerabdare "De ce nu mai vine autocarul acesta odata?". Cand in sfarsit am urcat in autobuz si am  pornit sper Borsa atmosfera s-a destins, iar distractia -> LA MAXIM!!!! Glumitele soferului ne-au amuzat si evident ne-am prins cu totii in jocul "cine se distreaza mai mult". Am ajuns seara intampinati de fulgii zglobii si ne-am cazat...un somn bine meritat ne-a cuprins pe toti...sau aproape toti.



A doua zi am pornit in explorare. Drumul l-am inceput urcand cu telescaunul. Frigul ne-a inghetat picioarele si nasurile, dar dorinta de a vedea mai multe a invins. Sursurul Cascadei Cailor ne-a fermecat pe toti, iar turturii imensi ne-au lasat cu "gura cascata". 
Fericirea si voia buna dominau, zbenguiala, batile cu zapada, rasetele puternice, fotografiile. Drumul spre cabana a fost plin de perpetii. Sa trecem pe celalalt mal a fost dificil, dar ingeniozitatea domnului profesor ne-a salvat.  Ne-au ajutat localnicii facand un pod dintr-un copac cazut. Am trecut cu bine si, PFIU, nimeni nu a cazut. Intr-un final am ajuns la cabana. Zgomotele produse de burtile flamande ne-au amintit ca trebuie sa manacam. Seara petrecerea s-a incins, iar muzica, partidele de "adevar sau provocare", tablele, cartile, rummy si sahul ne-au tinut treji pana tarziu. 
A treia zi a fost cel mai obositor. Am vizitat Maramuresul: Cimitirul Vesel din Sapanta, Manastirea Peri si Manastirea Barsana. Desi era foarte frig nu ne-am lasat pana nu am vizitat tot ce ne-am propus si pana nu ne-am cheltuit toti banii pe suveniruri pentru cei de acasa. Seara am sarbatorit un majorat si dansul a fost in toi.
Ultima zi a fost cel mai trist deoarece stiam ca trebuie sa ne intoarcem acasa si sa parasim acele locuri splendide. In autocar veselia nu ne-a parasit de tot, desi un strop de tristete exista in ochii si in sufletele noastre. O prima excursi pe care ne-o vom aminti cu drag.

2 comentarii: